reklame for Haugesund Hudpleieklinikk
Menu
Oslo helsebyråd Robert Steen (Ap) sier at koronatiltakene vil kunne vare en god stund. Bevegelsesfriheten kan bli begrenset ut året. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Oslos helsebyråd ber innbyggerne innstille seg på begrenset bevegelsesfrihet ut året

Oslos helsebyråd Robert Steen (Ap) sier at koronatiltakene vil kunne vare en god stund. Bevegelsesfriheten kan bli begrenset ut året.

Av NTB | 03.04.2020 19:33:16

Medisin og helse: – Denne koronasituasjonen er ikke over til påske. Den er ikke over til sommeren. Den kommer til å vedvare hele 2020 og kanskje langt inn i 2021, sier Steen til Dagsavisen.

Han påpeker at flokkimmunitet kan ta flere år å bygge opp. En eventuell vaksine vil ikke være på plass før om 12 til 18 måneder.

– Jeg ville blitt overrasket om vi ikke vil se at vi beholder noen former for tiltak ut året, som det å holde avstand til andre, sier Steen.

Byrådsleder Raymond Johansen fortalte mandag til NRK at byrådet vurderer å innføre strengere smittevernstiltak i kommunen.

– Jeg vil ikke utelukke at vi må ha strengere tiltak enn andre steder, sa han da.

Kommunen har også laget egne byvettregler for å unngå påskekaos.

I byvettreglene, som Dagbladet har omtalt, oppfordrer Oslo kommune innbyggerne blant annet til å være mest mulig hjemme, vaske hendene ofte, gå tur i nærområdet og å legge turen til andre tider enn midt på dagen.

Fredag hadde 1.438 personer i Oslo fått påvist koronasmitte. Det er flere enn noen andre fylker i Norge.

I tillegg til å følge de nasjonale kravene, som å stenge skole og barnehager, har Oslo allerede innført skjenkestopp.

(©NTB)

Flere nyheter: