Menu
Det er for tidlig å åpne skoler og barnehager, mener byrådsleder Raymond Johansen (Ap) i Oslo. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

Oslo vurderer flere koronatiltak

Det er for tidlig å åpne skoler og barnehager, mener byrådsleder Raymond Johansen (Ap). Han varsler samtidig et nytt tak på antall personer som kan samles.

Av NTB | 24.03.2020 05:01:48

Utdanning: Tirsdag er det ventet at regjeringen skal vurdere hvilke tiltak som skal videreføres i kampen mot koronaepidemien. Tiltakene gjelder i første omgang til torsdag 26. mars.

Johansen sier til VG at Oslo er et episenter for koronasmitte i Norge, og at det derfor er lenge til man har kontroll på spredningen.

– Derfor anser jeg det som usannsynlig at vi vil åpne skolene og barnehagene igjen torsdag. Det kan være andre steder i landet, hvor situasjonen er annerledes, men koronakrisen i Oslo og mesteparten av landet er ikke over, og da må vi fortsette å holde skoler og barnehager stengt, sier byrådslederen.

Heller ikke fylkesmann Valgerd Svarstad Haugland i Oslo og Viken mener det er grunnlag for å oppheve restriksjonene ennå.

Johansen mener også grensen på femti personer for folkeansamlinger er altfor høy og varsler at den kan justeres helt ned til fem for blant annet å unngå at for mange samles i populære turområder.

(©NTB)

Flere nyheter: