reklame
Menu
Oslo ønsker å teste alle som kommer med ferge fra Danmark, men regjeringen sier nei til obligatorisk testing. Foto: Annika Byrde / NTB

Oslo vil teste danskebåtpassasjerer – får nei av regjeringen

Oslo ønsker obligatorisk testing av passasjer som ankommer Oslo med danskebåten, men får nei. Testingen er derfor fortsatt frivillig.

Av NTB | 24.12.2020 22:23:08

Medisin og helse: – Danmark har nå hatt mellom fem og ti ganger høyere smitte enn Norge hver dag i desember. Jeg har ønsket meg bedre kontroll over Danskebåten, som ankommer Oslo fra København og Frederikshavn flere ganger i uken, og jeg har etterlyst obligatorisk testing av dem som kommer fra røde land, sier Raymond Johansen (Ap), byrådsleder i Oslo, til VG.

Men kommunen har ikke lovhjemmel til å foreta obligatorisk testing og regjeringen setter også foten ned. I Stortinget stemte nemlig både Sp og regjeringspartiene Høyre, KrF og Venstre imot å innføre obligatorisk testing for alle som reiser inn i Norge.

Johansen understreker at han er fornøyd med samarbeidet mellom Oslo kommune og Danskebåt-selskapet DFDS.

– Danskebåten har en viktig funksjon som godslinje under pandemien, og jeg ønsker ikke å stoppe avgangene, men ha obligatorisk testing, sier han.

Kommunen har teststasjon på Vippetangen, men kan ikke pålegge noen å ta koronatest.

(©NTB)

Flere nyheter: