reklame for Sheiken Bowling
Menu
Byrådsleder Raymond Johansen på pressekonferanse om koronasituasjonen. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB scanpix

Oslo vil innføre takeaway-øl

Byrådet i Oslo ønsker at Osloborgere skal få kjøpt takeaway-øl når de bestiller takeaway-mat fra steder med skjenkebevilling i hovedstaden.

Av NTB | 17.04.2020 14:47:58

Sosiale forhold: Det sa statsråden på regjeringens pressekonferanse fredag etter at byrådsleder i Oslo, Raymond Johansen (Ap) tidligere på dagen sa at byrådet håpet på positivt svar fra staten på salg av takeaway-øl.

De ønsker at man kan få kjøpt med seg en øl når man bestiller takeaway-may i Oslo.

Som ett av flere strenge tiltak mot spredning av koronaviruset ble all skjenking i Oslo ble stengt 22. mars. Nå ønsker byrådet å gradvis åpne opp, blant annet for serveringsbransjen.

– For å hjelpe en bransje som sliter, søker vi i dag om at steder som har skjenkebevilling og tilbyr takeaway-mat, også skal få tilby kunden sin takeaway-øl til maten, sa Johansen.

– Vi håper på positivt svar fra staten. Det vil gi restaurantene muligheten til å selge øl, sider og annet før det går ut på dato.

Helseminister Bent Høie (H) sier Oslo kommune selv kan avgjøre dette.

– Oslo kommune har selv et ansvar for både skjenke- og salgsbevilgninger. Så lenge det er innenfor gjeldende alkohollov og kommunens regler, kan kommunen selv avgjøre dette.

– Det er ikke planer om å endre den nasjonale lovgivningen på dette området, sa Høie.

(©NTB)

Flere nyheter: