reklame
Menu
Byrådsleder i Oslo Raymond Johansen utelukker ikke at åpningen av barnehager og skoler i Oslo kan bli utsatt. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix

Oslo utelukker ikke å vente med åpning av skoler og barnehager

Åpningen av barnehager og skoler i Oslo kan bli utsatt, sier byrådsleder Raymond Johansen (Ap).

Av NTB | 14.04.2020 10:17:33

Utdanning: Overfor TV 2 utelukker han ikke at tidligere utsagn om at Oslo vil følge de nasjonale anbefalingene om å gjenåpne barnehagene førstkommende mandag, 20. april, og skolene en uke senere, kan bli revurdert.

– Hvordan Oslo skal håndtere åpning av barnehager og skoler, vil vi komme tilbake til etter at de nasjonale føringene foreligger 16. april. Risikovurdering av smitte og spredning lokalt i Oslo vil selvsagt være viktig for hvilket tidspunkt vi gjenåpner kommunale tjenester som barnehager og skoler, sier Johansen.

I rapporten som Helsedirektoratet overleverte regjeringen lørdag før påske, der de anbefaler en gradvis gjenåpning av samfunnet, heter det at «I områder med stor smitte bør barnehager, barneskoler og fritidsordning fortsatt være stengt». Oslo har vesentlig større forekomst av koronasmitte enn resten av landet, heter det videre i rapporten.

Regjeringen har likevel valgt å behandle hele landet likt.

Johansen peker samtidig på at regjeringen er åpen for dialog om saken.

– Det er bra, sier han.

(©NTB)

Flere nyheter: