reklame for Utvik Autoservice
Menu
Byrådet i Oslo vil sette av 2,9 milliarder kroner til koronatiltak i 2021. Foto: Gorm Kallestad / NTB

Oslo setter av nesten tre milliarder til koronatiltak neste år

Byrådet i Oslo sette av 2,9 milliarder kroner til koronatiltak i 2021, etter det NTB kjenner til.

Av NTB | 05.11.2020 09:23:01

Økonomi og næringsliv: Når byrådet i Oslo torsdag legger fram en revidering av sitt eget budsjettforslag for 2021, vil økte avsetninger til koronatiltak være den største endringen.

Byrådet vil sette av 2,9 milliarder kroner til koronatiltak i 2021, en økning på 900 millioner kroner sammenlignet med byrådets opprinnelige budsjettforslag. Økningen begrunnes med økte smittetall, opplyser Oslo kommune i en pressemelding.

– Vår viktigste oppgave nå er å ta byen trygt gjennom pandemien. Vi setter derfor av store beløp til å håndtere pandemien også i 2021. Midlene vil blant annet gå til testing og sporing, men også behandling av dem som er syke. Dette handler om å skape trygghet i en urolig tid, sier byrådsleder Raymond Johansen (Ap).

Hvor store utgifter koronapandemien faktisk medfører, er usikkert. Dette vil i stor grad avhenge av utviklingen i smittetall og hvor hardt helsetjenestene rammes.

– Regjeringen har vært tydelig på at kommunene vil få kompensert kostnadene vi har til koronapandemien, og at tjenestetilbudet fremover ikke skal lide som følge av økte koronakostnader. Vi følger spent med på om regjeringen holder det den lover, sier finansbyråd Einar Wilhelmsen (MDG).

(©NTB)

Flere nyheter: