reklame for Haugesund Hudpleieklinikk
Menu
Oslo S og Østbanehallen ble evakuert etter at en mann fremsatte en bombetrussel tirsdag kveld. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

Oslo sentralstasjon evakuert etter bombetrussel

Oslo sentralstasjon er evakuert etter at en mann fremsatte en bombetrussel, opplyser politiet. De har kontroll på mannen.

Av NTB | 25.08.2020 21:38:06

Kriminalitet og rettsvesen: – Det ble fremsatt en bombetrussel på stedet av en person. Ut fra det vi vet nå, så er det snakk om en tilfeldig person som var i lokalene, sier operasjonsleder Guro Sandnes i Oslo politidistrikt til NTB.

– Vi iverksatte en aksjon for å få kontroll på mannen og få kontroll på en koffert, forteller hun videre.

Kofferten ble observert like ved mannen.

– Dette er et sted med mye publikum, så vi valgte å evakuere Oslo S og Østbanehallen. Vi fikk raskt kontroll på mannen og er i avhør med ham nå, sier Sandnes.

Hun legger til at det kan virke som om trusselen er falsk, men at koffertens innhold skal sjekkes av bombegruppa. Den befinner seg inne i lokalene, i nærheten av flytoget, ifølge operasjonslederen.

– Vi håper at det vi sitter på av opplysninger nå, kan tyde på at dette er en falsk fremsatt trussel, men vi tar den på høyeste alvor og setter publikums sikkerhet først, sier Sandnes.

Det er et stort politioppbud i området.

– Togtrafikken er stanset inntil videre. Vi kan ikke kjøre noen tog så lenge det er fremsatt en trussel. Alle tog vil bli tømt. Vi følger politiets pålegg, sier pressevakt Gunnar Børseth i Bane Nor til NTB.

Flere nyheter: