Menu
Tirsdag kveld ble en mann i 30-årene livstruende skadd da han ble knivstukket ved Vaterlandsparken på Grønland i Oslo. Foto: Beate Oma Dahle / NTB

Oslo-politiet har tvitret om 28 knivepisoder siden juni

Over flere år har politiet tatt stadig flere unge som går med kniv. I alt har Oslo-politiet tvitret om knivepisoder 28 ganger siden juni.

Av NTB | 07.09.2022 10:00:57

Kriminalitet og rettsvesen: Og det er bare de sakene politiet har valgt å tvitre om, skriver Aftenposten.

Den siste tiden har det vært en rekke alvorlige episoder der spesielt ungdommer har dratt fram en kniv eller andre typer våpen. I forrige uke ble en 18 år gammel mann fengslet etter en knivstikking utenfor Stovner senter. Offeret, en annen ungdom, ble alvorlig skadd.

Denne uken skjedde nok et knivangrep i Groruddalen. To menn ble knivstukket i nærheten av Furuset senter. Tirsdag kveld ble en mann i 30-årene kjørt til sykehus med livstruende skader etter å ha blitt knivstukket i Vaterlandsparken ved Grønland i Oslo.

Statistikk fra Oslo kommune og Oslo politidistrikt, viser at det var en økning i antallet unge som ble anmeldt for bæring av kniv og andre våpen fra 2015 til 2021. 2020 var toppåret i perioden, da det var i alt 203 anmeldelser av unge mellom 10 og 22 år for bæring av kniv og andre våpen, mens det i fjor var 171 anmeldelser i denne aldersgruppen.

I rapporten presiseres det likevel at økningen i antall anmeldelser antas å ha sammenheng med endret kontrollpraksis hos politiet.

Byrådsleder Raymond Johansen sa tirsdag til VG at han er bekymret for utviklingen av knivbruk i Oslo.

– Det er et problem at enkelte gutter tar med seg kniven på innerlommen. Det er en del av påkledningen, og man er villig til å bruke den. Og det er ikke for å spikke pinner til pølsegrilling, for å si det slik, sa Johansen til VG.

I en rapport fra Oslo politidistrikt om unge kriminelle, kom det fram nesten 20 prosent var blitt tatt for å bære kniv eller andre typer våpen. Blant dem som begår mye kriminalitet, såkalte gjengangere, er det enda flere. Der hadde halvparten blitt anmeldt for å gå med kniv eller andre våpen. De siste tre årene har politiet øst i Oslo registrert over 75 saker med unge under 15 år som har truet med kniv.

(©NTB)

Flere nyheter: