Menu
31 år gamle Rafal Flis fra Polen ble funnet drept i bagasjerommet i sin egen bil på Montebello i Oslo i april 2012. Drapet er det eneste i Oslo de siste ti årene hvor politiet står uten en mistenkt. Men nå håper politiet at ny DNA-teknologi kan bidra til å oppklare saken. Foto: Privat / NTB

Oslo-politiet håper ny DNA-teknologi kan løse ti år gammel drapsgåte

Alle drapssaker i Oslo de siste ti årene har blitt oppklart, med unntak av ett. Politiet håper at ny DNA-teknologi kan gi svar og ber samtidig vitner om å melde seg.

Av NTB | 16.02.2022 21:43:59

Kriminalitet og rettsvesen: 31 år gamle Rafal Flis fra Polen ble i april 2012 funnet drept i bagasjerommet i sin egen bil. Bilen sto parkert på Montebello på Oslos vestkant, og drapet ble i mediene omtalt som «Montebello-drapet».

Drapssaken er den eneste i Oslo de siste ti årene hvor politiet ennå står uten en mistenkt, skriver NRK. Politiet etterforsker fremdeles saken og har ikke gitt opp håpet om å komme videre mot en oppklaring, ifølge Anne Alræk Solem, leder i seksjonen for drapsetterforskning i Oslo politidistrikt.

– Gamle bevis og beslag kan få en helt ny verdi fordi teknologien har gått videre, sier Solem, som også sier at nye vitner kan kaste lys over saken.

– Vi er ganske sikre på at det må være noen der ute med informasjon i saken som ikke har snakket med politiet. Jeg vil gi dem en klar oppfordring til å ta kontakt med oss, sier hun.

(©NTB)

Flere nyheter: