reklame for smiaa
Menu
Oslo-politiet har ikke fått inn en eneste bekymringsmelding om store ansamlinger i parker tirsdag. Både kommunen og politiet reagerte kraftig etter store ansamlinger rundt om i byen mandag kveld. Arkivfoto: Heiko Junge / NTB scanpix

Oslo-politiet: Flere festklager enn vi kan følge opp – ikke gitt bøter for drikking ennå

Oslo-politiet ringes ned med meldinger om fester også natt til onsdag, men har ikke hatt kapasitet til å følge opp oppfordringen om å dele ut bøter.

Av NTB | 12.08.2020 00:32:48

Kriminalitet og rettsvesen: Store grupper av folk som festet i blant annet Frognerparken mandag, fikk Oslo kommune og politiet til å reagere kraftig. Tirsdag var det langt roligere i Oslos parker. Politiet har fått langt færre meldinger om store ansamlinger.

Ved midnatt melder imidlertid politiet at de får flere klager på støyende fester enn de rekker å følge opp. Det gjelder både fester på private adresser og ute i offentligheten.

– Vi oppfordrer festdeltakere til å vise hensyn til sine naboer, som også har barn som ikke får sove på grunn av feststøy, skriver politiet på Twitter.

De store festene natt til tirsdag fikk byrådsleder Raymond Johansen (Ap) til å true med bøter for drikking på offentlig plass.

– Politiet forsikret meg i dag om at de vil slå ned på dette. Den ølen du konsumerer i parken, kan bli svært dyr, advarte byrådslederen på en pressekonferanse.

– Vi må prioritere andre hendelser. Det ser ikke ut til å være like mye drikking i parkene i kveld, sier Kråkenes.

Ifølge politiet ligger normalsatsen for bøter for drikking på offentlig sted på 2.500 kroner. Byrådslederen truet også med å avlyse fadderuka dersom situasjonen ikke bedret seg.

– Det virker som folk har fått med seg oppfordringene fra byrådslederen, som går ut så sterkt, og politiet som indikerer at vi vil følge opp et lovverket vi har, sier Svein Christian Lie i Oslo-politiet.

– Det er vi veldig glade for. Det er stort sett fornuftige mennesker der ute, sier han.

– Det er ikke klokt å samle seg i store grupper, og det blir enda vanskeligere å respektere avstandskrav når man drikker. Jeg skulle ønske studentene fant andre måter å markere semesterstart på, sier rektor Curt Rice.

Ingen av studentene NRK har snakket med i parkene sier at politiet har henvendt seg til dem.

– I min gruppe sitter vi med grei avstand fra hverandre, men jeg ser jo at det er noen som tar litt mer hensyn til reglene enn andre. Jeg håper ikke fadderuken blir avlyst, og satser på at det går greit, sier Vegard Avseth, som skal i gang med studiene på Høgskolen på Vestlandet.

En student som deltok i festene i Nygårdsparken mandag, testet tirsdag positivt for korona.

– Det er vanskelig å arrangere fadderuke og holde smittevernet på plass samtidig, sier BI-student Herman Villanger til Bergens Tidende.

Operasjonsleder Andre Kråkenes i Oslo-politiet sier imidlertid ved midnatt at politiet foreløpig ikke har hatt kapasitet til å følge opp denne oppfordringen.

NRK har derimot snakket med studenter som innrømmer at de trosser byrådslederens anmodning om å droppe parkfestingen. Det får rektor ved Oslo Met til å reagere.

Også i Bergen fortsatte festingen tirsdag kveld. I Nygårdsparken var det flere grupper studenter som festet tirsdag, noen rolig i små grupper, andre steder var det full fest, skriver Bergensavisen.

(©NTB)

Flere nyheter: