Menu
Oslos ordfører Marianne Borgen og byrådsleder Raymond Johansen møtte pressen lørdag ettermiddag etter masseskytingen i hovedstaden natt til lørdag. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB

Oslo kommune vil tilrettelegge for snarlig Pride-retur

Byrådsleder Raymond Johansen er tydelig på at Oslo Pride ikke måtte avlyses, men kun settes. Han sier at kommunen vil tilrettelegge for en snarlig retur.

Av NTB | 25.06.2022 16:31:15

Kriminalitet og rettsvesen: – Oslo Pride måtte utsettes, men ikke avlyses. Oslo Pride skal komme tilbake – større, sterkere, mer fargerikt og mer mangfoldig enn noensinne her i hovedstaden. Vi skal vise dem, de hatefulle terroristene, at de aldri skal vinne, sier Johansen.

– Oslo lar seg ikke knekke. Vi lar ikke terroristene kue oss.

Natt til lørdag ble to personer drept i en masseskyting i Oslo sentrum. Flere av skuddene ble løsnet ved homsepuben London pub. Pride-paraden, som skulle avholdes lørdag, ble avlyst som følge av skytingen. Det samme ble Pride park og andre arrangementer i forbindelse med Oslo Pride.

Likevel oppsto det et spontant tog i Oslos gater. Det mener Johansen er naturlig etter hva som har skjedd.

– Behovet for å komme kraftfullt tilbake i løpet av ikke altfor lenge, ser vi veldig tydelig, og det ønsker Oslo kommune å tilrettelegge og hjelpe til for å realisere, sier byrådsleder.

Lørdagens Pride-parade skulle være den første i fullskala siden 2019. Mange trodde årets feiring kunne bli tidenes største.

(©NTB)

Flere nyheter: