Menu
Brudd på smittevernreglene gjorde at Oslo kommune 21. mars gjorde all alkoholservering i hovedstaden forbudt. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

Oslo kommune utsetter fristen for betaling av alkoholavgift

Oslo kommune letter trykket på serveringsstedene ved å utsette fristen for betaling av alkoholavgift. Grunnlaget for avgiften blir halvert, melder Børsen.

Av NTB | 30.03.2020 17:17:13

Økonomi og næringsliv: – De som allerede har innbetalt omsetningsavgiften for 2020, vil få tilbakebetalt 50 prosent, sier næringsbyråd Victoria Marie Evensen (Ap) til avisen.

Skjenkeforbudet og stengte dører har ført til at mange serveringssteder er i en økonomisk knipe. Innbetalingsfristen av avgiften som gjelder for både salgs- og skjenkesteder, utsettes derfor til 1. september, opplyser næringsbyråden.

Omsetningsavgiften er lovpålagt og kan derfor ikke fjernes.

Næringsbyråden håper at tiltaket vil være med på å lette byrden for serveringsstedene noe. Kommunen vil se på flere tiltak, men byråden understreker at det er staten som sitter med muligheten til å ta de store grepene.

I en pressemelding mandag kveld opplyser Oslo kommune at de videre vil gjenåpne de bilbaserte gjenbruksstasjonene i kommunen 1. april. Stasjonene ble stengt for to uker siden på grunn av stor smitterisiko.

(©NTB)

Flere nyheter: