Menu
Finansbyråd Einar Wilhelmsen (MDG) opplyste onsdag at partene har blitt enige om å doble overtidsbetalingen i utsatte sektorer, som står i førstelinje i pandemibekjempelsen, ut april 2022. Foto: Terje Pedersen / NTB

Oslo kommune dobler overtidsbetaling for sykepleiere og lærere

Oslo kommune har inngått en avtale om dobbel overtidsbetaling for dem som står i førstelinje i pandemibekjempelsen, blant annet sykepleiere og lærere.

Av NTB | 22.12.2021 17:09:05

Medisin og helse: – Vi håper at dette vil være en ekstra motivasjon. Vi mer enn dobler overtidsbetalinga og utvider adgangen til å bruke overtid, med mest mulig bruk av frivillighet, sier byråd for finans Einar Wilhelmsen i en pressemelding.

Avtalen gjelder fra 22. desember og ut april 2022.

Bakgrunnen for avtalen er behovet for å mobilisere arbeidskraft for å sikre nok personell og nødvendige og forsvarlige tjenester under pandemien. Mange ansatte har stått i en krevende arbeidssituasjon lenge på grunn av pandemien, og flere sektorer sliter med høyt sykefravær.

Disse virksomhetene omfattes av avtalen: utdanningsetaten, barne- og familieetaten, velferdsetaten, helseetaten, sykehjemsetaten og bydelene.

(©NTB)

Flere nyheter: