reklame for smiaa
Menu
Oslo Høyre ønsker å gi ungdom sommerjobb som sykkelreparatører. Byrådet vil reparere syklene til oslofolk gratis. Foto: Thomas Brun / NTB scanpix

Oslo Høyre vil gi ungdom sommerjobb som sykkelreparatører

Oslo Høyre mener det ikke er kommunens oppgave å reparere folks sykler gratis, men er enig med byrådet i at ungdom kan få sommerjobb som sykkelreparatører.

Av NTB | 04.06.2020 14:49:05

Arbeidsliv: Gratis sykkelreparasjoner er et av tiltakene som byrådet i Oslo (Ap, SV og MDG) vil sette i gang for å unngå smitte på kollektivtransport. Oslo Høyre mener derimot at ungdom kan få sommerjobb som sykkelreparatører og fikse sykler som ellers ville blitt kastet, skriver Aftenposten.

– Nå når arbeidsledigheten i Oslo er rekordhøy, er det ikke en kommunal kjerneoppgave å betale for å reparere syklene til folk som fortsatt har jobb, sier miljø- og samferdselspolitisk talsperson Nicolai Øyen Langfeldt.

Arild Hermstad (MDG) ønsker Oslo Høyre velkommen etter og sier at dette er noe byrådet allerede jobber med.

– Flere bydeler har tilbud om sommerjobb for ungdommer og sykkelverksted hvor ungdommene kan jobbe, og vi ser nå på mulighetene for å oppskalere dette tilbudet. Vi jobber også med å se på muligheten for økt tilskudd til denne typen sommerjobber.

Han sier enkle reparasjoner som kan gjøre syklene trygge og kjørbare, vil senke terskelen for å ta dem i bruk.

– Det er snakk om lavterskeltilbud til folk som vanligvis ikke sykler, enkle reparasjoner på utvalgte steder noen timer, noen ganger i uken, sier Hermstad, som er vikar for miljøbyråd Lan Marie Berg.

– Målgruppen er folk som ikke allerede er aktive syklister. Sykling er for alle, både de som jobber, studerer eller er arbeidsledige.

(©NTB)

Flere nyheter: