Menu
Stortingsrepresentant Christian Tybring-Gjedde står på plassen etter partileder Siv Jensen på partiets forslag til stortingsvalgliste i Oslo. Nå skal listen gjennomgås på nytt. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB

Oslo Frp kan endre på stortingslisten

Oslo Frps konstituerte leder vurderer stortingslisten til Oslo Frp på nytt. Christian Tybring-Gjedde står i dag på andreplass på listeforslaget.

Av NTB | 18.12.2020 05:22:59

Politikk: Tidligere Frp-nestleder Ketil Solvik-Olsen er konstituert som fylkesleder i Oslo og leder interimsstyret som har fått i oppdrag å få Oslo Frp på skinner. Han understreker at det er partilagene i Oslo som bestemmer.

– Resultatet av vårt arbeid skal vedtas av fylkesstyret og av årsmøtet i Oslo Frp. Legger vi fram noe som er i utakt med det bydelslagene ønsker, så blir det nedstemt, sier han til Klassekampen.

Solvik-Olsen fikk ryddejobben i Oslo Frp tirsdag sammen med andre Frp-profiler, blant dem Per-Willy Amundsen. Den jobben fikk de etter at Frps sentralstyre valgte å gi den demokratisk valgte fylkeslederen Geir Ugland Jacobsen sparken.

– Men det betyr ikke at Oslo Frp er lagt ned. Det er bare medlemmene i fylkesstyret som er berørt av saken, presiserte Solvik-Olsen overfor NTB onsdag.

Det midlertidige styret skal bygge videre på arbeidet som allerede er gjort av nominasjonskomiteen, og Solvik-Olsen er klar på at Frp-medlemmene i Oslo skal få være med å si sitt når stortingslisten skal endelig vedtas.

Peter N. Myhre er den eneste fra Oslo i det nye interimsstyret, og han ledet den opprinnelige nominasjonskomiteen i Oslo Frp. Til Aftenposten onsdag sa Myhre at det blir opp til det nye styret «å avgjøre hva som skjer med nominasjonskomiteens innstilling».

Tybring-Gjedde har ikke svart på Klassekampens henvendelser om saken.

(©NTB)

Flere nyheter: