reklame for Sheiken Bowling
Menu
Ifølge en fersk undersøkelse fra Opinion støtter de fleste i Oslo kommunens tiltak. Oslo-innbyggerne er dem i landet som er minst lei av koronatiltakene. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB

Oslo-folk er minst lei av koronatiltakene

Oslo kommune frykter at folk gir blaffen i de lokale koronatiltakene. En fersk undersøkelse viser imidlertid at Oslo-folk i høy grad støtter tiltakene.

Av NTB | 10.10.2020 17:53:09

Medisin og helse: 2.000 av hovedstadens innbyggere er blitt spurt i undersøkelsen, som er gjennomført av Norsk koronamonitor fra Opinion.

Tre av fire svarer at de ikke mener koronatiltakene som er innført, er for strenge. Det er flere enn i landet for øvrig, ifølge Opinion.

– Selvsagt ønsker nordmenn en koronafri tilværelse, men tiltakstrøttheten i landet er lav og lavest i Oslo hvor også pandemien har sin hovedstad, sier seniorrådgiver Nora Clausen i Opinion.

Torsdag denne uken kunngjorde kommunen at disse tiltakene blir videreført

– Vi må for øyeblikket ha strengere regler for Oslo enn i resten av landet. Ingen av regjeringens lettelser kan innføres i Oslo nå, sa byråd Raymond Johansen (Ap).

Kommunen sier den har fått mange tilbakemeldinger fra innbyggerne om tiltakene som er innført, og at reaksjonene har vært noe blandet.

– De fleste støtter tiltakene. Noen mener vi skulle hatt strengere tiltak, men det er også mange som gir uttrykk for at de er lei av situasjonen, opplyser kommunikasjonssjef Hanne Gjørtz i Oslo kommune til NRK.

Det er fortsatt flest menn som er smittet i hovedstaden. 373 av de smittede de siste to ukene er menn, mens 285 er kvinner.

Aldersgruppen med flest smittede er 20 til 29 år. 246 personer i denne aldersgruppen er smittet, mens 144 personer i aldersgruppen 30 til 39 år er smittet.

De siste 14 dagene har Oslo kommune registrert 673 tilfeller av koronasmitte.

I forrige uke innførte Oslo munnbindpåbud i kollektivtrafikken der det ikke er mulig å holde én meters avstand. Det er også en begrensning på ti personer i private sammenkomster, samt forbud mot mer enn 50 personer på arrangementer uten faste sitteplasser. Det er også skjenkestopp ved midnatt.

Oslo kommune sier selv at selv om de fleste er flinke til å følge reglene, er ikke alle like flinke som i starten av pandemien.

Det siste døgnet er det registrert 60 nye tilfeller av koronasmitte i hovedstaden. Torsdag og fredag ble det registrert henholdsvis 82 og 70 nye tilfeller. Det er de høyeste tallene siden starten av pandemien.

(©NTB)

Flere nyheter: