Menu
Alle ekstradosene skal brukes i bydelene Stovner, Grorud, Bjerke, Alna, Gamle Oslo og Søndre Nordstrand. Her på koronateststasjonen på Rommen i bydel Stovner kan de som ønsker å teste seg kjøre bil rett inn på stasjonen og ta testen. Foto: Torstein Bøe / NTB

Oslo får 18.000 vaksiner neste uke – sju av ti doser til Oslo øst

Det meste av vaksinedosene Oslo får neste uke, minst 13.000 av i alt 18.000 doser, skal gå til seks bydeler på Oslos østkant

Av NTB | 13.03.2021 00:08:13

Medisin og helse: Til uken får Oslo 13.100 ekstra Moderna-doser, etter at FHI gikk inn for det de kaller en «beskjeden skjevfordeling» av vaksiner.

Alle ekstradosene skal brukes i bydelene Stovner, Grorud, Bjerke, Alna, Gamle Oslo og Søndre Nordstrand, sier Oslos helsebyråd Robert Steen til VG.

– Det gjør at vi blir ferdig med vaksinering av gruppen 75 til 85 i disse bydelene, og i tillegg får vi kommet et stykke inn på aldersgruppen under, 65 til 75, sier Steen til VG.

Utover de ekstra Moderna-dosene har Oslo fått beskjed om at de skal få 5.076 Pfizer-doser. Resten av dosene fordeles likt mellom bydelene som før, etter andel eldre.

(©NTB)

Flere nyheter: