reklame
Menu
Oslos byråd for oppvekst og skole Inga Marte Thorkildsen (SV) mener vi må gjøre alt vi kan for å unngå en ny stenging av skoler og barnehager. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB scanpix

Oslo-byråd fraråder ny stenging av skoler og barnehager

Selv om det skulle komme en ny smittebølge, bør stenging av skoler og barnehager unngås, mener Oslo-byråd Inga Marte Thorkildsen (SV).

Av NTB | 20.05.2020 14:33:36

Utdanning: – Med mindre folkehelsemyndighetene anbefaler det motsatte, må stengning av skoler og barnehager være det siste vi tyr til neste gang det skulle bli nødvendig å innføre tiltak mot smittespredning. Prisen barn og unge betaler, er for høy, skriver Thorkildsen, som er byråd for oppvekst og skole i Oslo, i et innlegg i Dagbladet onsdag.

Hun viser til at da skolene og barnehagene stengte i mars, var situasjonen svært uoversiktlig og utrygg.

– I dag er situasjonen en annen. Vi har høstet mye erfaring med å drive smittevern i barnehagene og skolene våre, og vi kan bruke kunnskap fra andre land som har hatt skoler og barnehager åpne, skriver Thorkildsen, som framholder at stengte skoler og barnehager både kan skape større ulikhet og gjøre sårbare barn enda mer utsatte.

– Vi må gjøre alt vi kan for å unngå en ny runde med stengning av skoler og barnehager. Med mindre folkehelsemyndighetene eksplisitt sier noe annet, så må vi fortsette å holde åpent, konkluderer hun.

(©NTB)

Flere nyheter: