reklame
Menu
I påsken er det mange som tar turen ut av Oslo og inn i skogene rundt, noe som har ført til enorm pågang blant annet på parkeringsplassene. Her fra Maridalen i Oslo skjærtorsdag. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

Oslo-brannvesenet vurderer totalforbud mot bål og grilling

Det er stor brannfare i Oslo-området, og mye pågang av turgåere i skogene rundt hovedstaden. Nå vurderer brannvesenet i Oslo totalforbud mot bål og grilling.

Av NTB | 10.04.2020 12:47:48

Ulykker og naturkatastrofer: Skogene rundt hovedstaden har de siste dagene opplevd en voldsom pågang av folk som søker ut av Oslogryta og inn i skog og mark.

15. april trer bålforbudet i kraft, men på grunn av veldig mange utrykninger og bekymringsmeldinger vurderer brannvesenet nå å fremskynde bålforbudet.

– Vi så skjærtorsdag at mange ikke greier å oppføre seg, og det er mange som ikke ser konsekvensene av sine handlinger, sier branninspektør Sigurd Folgerø Dalen til Dagsavisen.

Langfredag øker brannvesenet sin tilstedeværelse ved utsfartasårer i Oslomarka for å minne folk på å vise aktsomhet i forbindelse med smitteverntiltakene.

– Vi minner også om at brannbilene våre trenger minst tre meter fri bredde. Tenk litt hvordan du setter fra deg bilen dersom du skal ut i marka, lyder oppfordringen fra brannvesenet.

(©NTB)

Flere nyheter: