Menu
Oslo Børs endte torsdagen i pluss. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

Oslo Børs tok seg inn og endte i pluss

Hovedindeksen på Oslo Børs falt 2 prosent fra start torsdag, men tok seg i løpet av dagen inn igjen og endte med en oppgang på 1,4 prosent.

Av NTB | 26.03.2020 17:31:45

Økonomi og næringsliv: Hovedindeksen endte på 692,04 poeng etter at det hadde blitt omsatt aksjer for like under 6 milliarder kroner. Torsdagen ble med det den tredje dagen på rad med oppgang på Oslo Børs.

Equinor-aksjen ble omsatt for en drøy milliard og ble med det igjen dagens mest omsatte. For energiselskapet endte likevel dagen med en liten nedgang på 0,5 prosent

Dagens største oppgang fikk det biofarmasøytiske selskapet PCI Piotech Holding. De gikk opp med 25,6 prosent etter at de offentliggjorde at de har fått godkjent et patent i USA.

IDEX Biometrics, som driver med fingeravtrykksteknologi, ble dagens børstaper med en nedgang på 6,1 prosent.

Oljeprisen tok seg noe inn i løpet av dagen. Ved børsåpning lå prisen på et fat nordsjøolje på 26,56 dollar, mens det ved dagens slutt ble omsatt for 26,95 dollar.

Også de toneangivende børsene i Europa gikk opp torsdag. FTSE 100 i London gikk opp med 1,2 prosent, CAC 40 i Paris gikk opp 1 prosent og DAX 30 i Frankfurt steg 0,5 prosent.

I 17-tiden hadde Dow Jones-indeksen i New York en oppgang på drøyt 5 prosent, mens S&P hadde en oppgang på rundt 4,6 prosent.

(©NTB)

Flere nyheter: