Menu
Oslo Børs. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

Oslo Børs steg med en halv prosent tirsdag

Hovedindeksen på Oslo Børs økte over 2 prosent etter få minutters handel tirsdag, men falt tilbake og avsluttet med en vekst på en halv prosent.

Av NTB | 10.03.2020 16:46:34

Økonomi og næringsliv: Hovedindeksen endte dagen på 739,68 poeng, en vekst på 0,49 prosent. Den lille oppturen tirsdag kom etter en nedtur på hele 8,1 prosent mandag. Et så kraftig fall har ikke Oslo Børs opplevd siden høsten 2008, under finanskrisen.

Energisektoren falt 2,1 prosent, sjømatsektoren steg 2,3 prosent, mens shippingsektoren økte 3,9 prosent i handelen tirsdag.

Ved børsslutt var prisen på nordsjøolje 36,3 dollar fatet, som er en vekst på vel 3 dollar i løpet av dagen, tilsvarende 9 prosent.

Fredag vil regjeringen presentere strakstiltak for å unngå konkurser og oppsigelser, deriblant endringer i permitteringsreglene. Regjeringen skal fredag også vedta økte tilskudd til helsevesenet, samt endre skattereglene for å minske byrden på utsatte bedrifter.

Blant annet åpner regjeringen for at bedrifter som går med underskudd, skal få utsatt betaling av formuesskatt.

I Asia avsluttet Nikkei-indeksen i Tokyo med opp 0,9 prosent. Hongkong-børsen stegogså 1,4 prosent.

På USA-børsene var S&P 500-indeksen rundt klokken 17 opp 1,1 prosent, mens Dow Jones hadde løftet seg 0,7 prosent.

– En mulig forklaring på oppgangen i renter og aksjer i dag, annet enn en korreksjon etter kraftige fall i går, er at myndighetene i vestlige land nå ser ut til å møte utfordringene fra virusutbruddet med økte finanspolitiske stimulanser, skriver Ingvild Borgen Gjerde i DNB Markets tirsdag.

I Frankfurt falt den tyske DAX-indeksen med 0,5 prosent. CAC 40-indeksen i Paris falt 0,8 prosent. Ved 17-tiden tirsdag lå Londons FTSE 100-indeks an til å stige 0,4 prosent.

Flere nyheter: