Menu
Oslo Børs med en solid opptur fra start etter at DNB og Orkla la fram sine kvartalsresultater. Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix

Oslo Børs opp fra start etter resultat-rush

Etter flere resultatfremleggelser mandag morgen fikk hovedindeksen på Oslo Børs en positiv start på uka med en oppgang på rundt 2 prosent til 817,83 poeng.

Av NTB | 13.07.2020 09:47:51

Økonomi og næringsliv: To minutter etter åpning var hovedindeksen opp om lag 1,8 prosent før den steg videre til i overkant av 2 prosent etter en halvtime. Den positive starten på uka kommer blant annet etter gode nyheter fra Aker Solutions og DNB.

Kvartalsresultatene til DNB var langt bedre enn analytikernes spådommer, med et resultat på 5 milliarder kroner etter skatt. En halvtime etter åpning var DNB-aksjen opp 8,64 prosent til 141 kroner aksjen.

Orkla la også fram sitt resultat for andre kvartal mandag morgen. Der kom det fram at merkevarekjempens driftsinntekter økte med 5,3 prosent til 11,1 milliarder kroner. Dette var noe lavere enn hva analytikerne hadde spådd, og Orkla-aksjen var litt ned (-0,54 prosent) til 84,30 kroner aksjen en halvtime etter børsåpning.

Videre kom Aker Solutions med et resultatvarsel, hvor de varslet betydelig forbedring av inntekter, inntjening og ordreinngang enn ventet i kvartalet. En halvtime etter åpning var aksjen opp 9,88 prosent til 9,51 kroner.

Børsene i Asia startet uka med oppgang, og i løpet av uka skal mange selskaper offentliggjøre regnskapstall for andre kvartal.

Prisen for nordsjøolje var ved børsåpning 42,93 dollar fatet, som er en oppgang på 0,09 prosent siden sluttkursen fredag.

(©NTB)

Flere nyheter: