Menu
Koronakrisen har ført til store svingninger på Oslo Børs. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

Oslo Børs opp 3,7 prosent

Hovedindeksen ved Oslo Børs steg som ventet fra start tirsdag. Etter tre kvarters handel hadde den steget 3,7 prosent til 659,2 poeng.

Av NTB | 24.03.2020 10:01:40

Økonomi og næringsliv: På det meste i de første minuttene med handel var oppgangen godt over 5 prosent, men det flatet noe ut etter hvert som handel fortsatte.

Mest omsatt er Equinor, som går opp 5,5 prosent. Så følger DNB (+4,7), Nel (+7,7) og Mowi (+1,3). Blant vinnerne finner vi også Norwegian, som tirsdag morgen kunne melde at selskapet har oppfylt kravene for de første 300 millioner kronene i garanti fra den norske regjeringen i forbindelse med koronakrisen. Flyselskapets aksje stiger 7,6 prosent.

Oppgangen på Oslo Børs tirsdag er så langt likevel ikke nok til å veie opp for mandagens nedgang på nesten 5 prosent. Den siste måneden har hovedindeksen falt bortimot 30 prosent.

Utviklingen i Oslo kommer etter kraftig oppgang på børsene i blant annet Tokyo og Hongkong tirsdag. Ute i Europa er også stemningen positiv, og aller best går det i Frankfurt, der DAX 30-indeksen har hevet seg 5,2 prosent tirsdag formiddag.

Nordsjøolje omsettes tirsdag formiddag for 27,76 dollar fatet, noe som er en oppgang på 0,6 prosent fra nattens nivå.

Flere nyheter: