reklame
Menu
Oslo Børs startet påskeuken med oppgang. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

Oslo Børs med solid oppgang

Hovedindeksen på Oslo Børs startet børsuken med å stige 2,29 prosent til 728,5 poeng ved børsslutt mandag. Oppgangen kom til tross for en synkende oljepris.

Av NTB | 06.04.2020 17:48:03

Økonomi og næringsliv: Spesielt sjømat – og shippingsektoren hadde oppgang og steg begge med 3 prosent. Energisektoren steg med mer beskjedne 0, 2 prosent, tynget av at oljeprisen fortsatt faller.

Blant de største selskapene på hovedindeksen hadde Yara International en framgang på hele 4,5 prosent, fulgt av DNB med 2,4 prosent og Orkla med 1,3 prosent. Børslokomotivet Equinor noterte seg for mer beskjedne 0,1 prosent, mens Telenor falt med tilsvarende.

DNO falt med nesten 11 prosent, mens Aker falt med 5,6 prosent. Også Norwegian fortsetter å stupe, aksjen falt med 4,5 prosent mandag.

Equinor var nærmest som vanlig den mest omsatte aksjen på hovedindeksen.

Oljeprisen fortsetter også å falle. Ved børslutt ble et fat nordsjøolje omsatt for rundt 33 dollar i spotmarkedet, ned med rundt 4,7 prosent.

De toneangivende børsene i Europa har også en sterk start på den noe reduserte børsuken. DAX 30-indeksen i Frankfurt steg med 5,6 prosent, CAC 40-indeksen i Paris er opp 4,5 prosent, mens FTSE 100 i London hadde løftet seg med 2,9 prosent ved stengetid.

(©NTB)

Flere nyheter: