fbpx
Menu
Illustrasjonsfoto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Oslo Børs med nedgang etter Trump-utspill

Det ble en ny dag med røde tall på Oslo Børs tirsdag. Hovedindeksen endte med nedgang på 0,74 prosent til 884,21 poeng etter Trump-utspill og oljeprisfall.

Av NTB | 03.12.2019 18:14:19

Økonomi og næringsliv: Dagens mest omsatte aksje på Oslo Børs ble Entra, som gikk ned 2 prosent. Før åpningstid på børsen tirsdag opplyste staten at de har solgt 25,6 millioner aksjer i selskapet – noe som tilsvarer 14 prosent av aksjene. Statens eierandel gikk dermed ned fra 22,3 prosent til 8,2 prosent.

Også Equinor var blant de mest omsatte selskapene, og endte med en nedgang på 3,1 prosent. For DNB endte børsdagen uendret, mens Telenor steg 1,4 prosent.

Dagen har også blitt preget av en negativ utvikling i oljeprisen, som tirsdag ettermiddag gikk for 60,95 dollar fatet.

Ifølge E24 kom utslaget da USAs president Donald Trump antydet at en handelsavtale med Kina kan la vente på seg til etter presidentvalget i 2020. Kommentaren kom i forbindelse med et møte med NATOs generalsekretær Jens Stoltenberg.

Utspillet skapte også ringvirkninger på den amerikanske børsen Dow Jones, som falt over 1 prosent da børsene åpnet tirsdag, ifølge Dagens Næringsliv. Det er det største fallet på mer enn to måneder, skriver CNBC.

For de toneangivende børsene i Europa ble det også en rød dag, unntatt på den tyske DAX-indeksen Frankfurt, som endte med en oppgang på 0,26 prosent. CAC 40-indeksen i Paris endte ned 1 prosent, mens. Londons FTSE 100-indeks gikk ned 1,91 prosent.

(©NTB)

Flere nyheter: