Menu
Hovedindeksen på Oslo Børs falt fra start torsdag, men hentet seg inn igjen utover dagen. Foto: Erik Johansen / NTB

Oslo Børs hentet seg inn etter fall fra start

Hovedindeksen på Oslo Børs falt med 1,5 prosent kort tid etter åpning torsdag, men hentet seg inn til en nedgang på 0,11 prosent til 1.182,89 poeng.

Av NTB | 27.01.2022 17:06:03

økonomi og næringsliv: Nedgangen fra start fulgte samme trend som de asiatiske børsene, men utover torsdagen bedret situasjonen seg.

Det samme gjorde oljeprisen, som var ned 0,6 prosent etter åpning men endte med å stige til 90,13 dollar fatet torsdag ettermiddag.

Det var ikke nok til å snu trenden for Equinor. Dagens mest omsatte selskap endte ned 1,66 prosent. Lysere var det for Yara som endte opp 1,69 prosent, Norsk Hydro som steg 0,74 prosent og Rec Silicon som steg hele 8,97 prosent og var blant dagens vinnere.

Dagens store taper ble seismikkselskapet PGS, som mer enn halverte seg og endte ned 55,85 prosent til den laveste kursen selskapet noen gang har hatt. Selskapet varslet om store gjeldsproblemer, og ifølge én analytiker må store deler av milliardgjelden gjøres om til aksjer. Det vil kunne etterlate lite til aksjonærene, skriver E24.

På de toneangivende børsene ellers i Europa var det svak oppgang. Dax-indeksen i Frankfurt steg 0,35 prosent, CAC 40 i Paris steg 0,51 prosent, og FTSE 100 i London steg 1,13 prosent.

Det har de siste dagene vært uro på børsene blant annet knyttet til en usikker sikkerhetssituasjon i Øst-Europa, samt en ventet renteavgjørelse fra den amerikanske sentralbanken Federal Reserve. De varslet onsdag kveld at den første amerikanske rentehevingen etter pandemien kommer i mars.

(©NTB)

Flere nyheter: