Menu
Oslo Børs. Illustrasjonsfoto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

Oslo Børs hentet inn noe av det tapte

Etter en mandag preget av virusfrykt steg hovedindeksen på Oslo Børs 0,48 prosent tirsdag og endte på 925,70 poeng.

Av NTB | 28.01.2020 17:30:35

Økonomi og næringsliv: Dermed er noe av børstapet mandag hentet inn. Nyheten om fortsatt spredning av Wuhan-viruset, det nye coronaviruset som oppsto i den kinesiske byen Wuhan, bidro til at aksjemarkedene verden over startet uka med kraftig fall.

I likhet med Oslo Børs, hadde også på de toneangivende europeiske børsene en tydelig positiv utvikling. Det samme skjedde ved handelsstart på USAs børser tirsdag ettermiddag.

Nordea Markets analytikere mener likevel at fallet i aksjemarkedet neppe er over.

– Det vil ta tid å få kontroll over virusutbruddet, og vi har få andre gode nyheter å støtte oss på i mellomtiden. I tillegg er aksjemarkedet høyt priset og dermed mere sårbart for dårlige nyheter.

I Oslo var Equinor-aksjen (+0,1 prosent) den mest omsatte, etterfulgt av DNB (+2,4), Yara (-0,9) og hydrogenaksjen NEL (-0,7). Telenor-aksjen endte som den femte mest omsatte og la på seg 0,9 prosent i løpet av dagen etter at konsernet la fram positive kvartalstall tidligere på dagen.

DAX 30 i Frankfurt steg 0,9 prosent, mens FTSE 100 i London og CAC 40 i Paris steg 1,1 og 1,2 prosent i 17-tida. I USA startet indeksene S&P 500, Nasdaq og Dow Jones med en oppgang på rundt 1 prosent kort tid etter at handelen åpnet.

Prisen for nordsjøolje hentet seg inn rundt 2 prosent. Den gikk for snaut 60 dollar fatet på spotmarkedet tirsdag ettermiddag.

(©NTB)

Flere nyheter: