Menu
Hovedindeksen på Oslo Børs steg med rundt 3 prosent ved åpning tirsdag morgen etter et kraftig fall mandag. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

Oslo Børs faller igjen etter oppgang ved åpningen

Hovedindeksen på Oslo Børs steg med rundt 3 prosent ved åpning tirsdag morgen, men falt så igjen etter kort tid.

Av NTB | 17.03.2020 10:16:48

Økonomi og næringsliv: Hovedindeksen på Oslo Børs endte med en nedgang på 5,3 prosent til 639,05 poeng mandag.

Tirsdag var både børsen og oljeprisen på vei oppover igjen. Etter få minutters handel hadde hovedindeksen steget til 657 poeng, opp rundt 3 prosent. Den nærmeste timen begynte pilene å peke nedover igjen, og like før klokka 10 var hovedindeksen falt med 0,16 prosent til 638 poeng.

Blant de ti mest omsatte aksjene har de fleste oppgang, mens Equinor falt med 2,6 prosent. Tirsdag morgen satte selskapet ned en egen gruppe som skal håndtere korona-situasjonen.

Av de andre er det Orkla som stiger mest med en oppgang på vel 3 prosent etter en drøy halvtimes handel.

Norwegian gjør et byks opp igjen etter tunge tider og stiger hele 17 prosent. Fortsatt er nedgangen i aksjen på 25 prosent siste uke.

Tirsdag morgen meldte NTB at statlig kjøp av aksjer i Norwegian kan komme på bordet som en løsning for å berge flyselskapet fra konkurs.

Etter det NTB kjenner til, er en uformell diskusjon allerede i gang i de politiske miljøene om statlig kjøp av aksjer i flyselskapet, som sliter tungt.

De asiatiske børsene hentet seg inn igjen i løpet av dagen etter å ha åpnet med nedgang.

Oljeprisen var på vel 31 dollar fatet for nordsjøolje av Brent-kvalitet, en oppgang på 4 prosent ved 9-tiden, men også der peker pilene nedover igjen. Mandag var prisen nede i under 30 dollar, og eksperter mener den kan gå enda lavere.

Frontline falt kraftig med over 6 prosent etter en liten oppgang mandag, og DNB falt med 0,57 prosent.

Alle de europeiske børsene kan notere oppgang tirsdag etter den voldsomme nedgangen mandag.

(©NTB)

Flere nyheter: