Menu
Oslo Børs. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

Oslo Børs åpnet med oppgang – falt i minus

Hovedindeksen på Oslo Børs steg over 1 prosent etter få minutters handel onsdag, men bare en halvtime senere var indeksen ned 0,6 prosent.

Av NTB | 11.03.2020 10:01:57

Økonomi og næringsliv: Også oljeprisen faller og ved 9.30-tiden ble et fat nordsjøolje omsatt for 36,94 dollar. Det er ned 2,5 prosent.

Det skjer etter at Saudi-Arabias statlige oljegigant Aramco øker produksjonskapasiteten til 13 millioner fat om dagen.

Det er uklart når dette vil skje. Beslutningen kommer som følge av et pålegg fra landets oljedepartement, opplyser Aramco.

– Det skyldes nok ene og alene oppgangen i oljeprisen, påpeker Ingvild Borgen Gjerde i DNB Markets i sin morgenrapport.

Men utviklingen gjennom natten har vært negativ, og børsene både i Tokyo og Shanghai falt onsdag. Analytiker Joachim Bernhardsen i Nordea spår dermed en rød børsdag i Europa.

Aksjen falt fra start tirsdag. Ved 9.30-tiden var aksjen ned 3,1 prosent.

Det skjer etter at selskapet tirsdag varslet at 3.000 flygninger blir kansellert de neste månedene. Det utgjør omtrent 15 prosent av selskapets kapasitet i perioden. Kanselleringene vil også føre til at ansatte blir permittert.

Mandag ble en svart dag for børsene rundt om i verden. På Oslo Børs falt hovedindeksen 12 prosent etter få minutters handel. Dagen omtales som et børskrakk av flere analytikere.

Analytikerne hadde på forhånd ventet oppgang på Oslo Børs, men forventningene var tilknyttet en stigende oljepris.

Amerikanske børser hentet seg kraftig inn tirsdag som følge av at oljeprisen gikk opp igjen etter mandagens fall, og at president Donald Trump lovte en pakke for å stimulere økonomien.

Flyselskapet Norwegian har blitt sterkt preget av usikkerheten knyttet til koronaviruset.

Flere nyheter: