Menu
Oslo Børs startet fredagen med en kraftig oppgang. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

Oslo Børs åpnet kraftig opp – handel med Norwegian-aksjen satt på vent

Hovedindeksen på Oslo Børs steg med rundt 4,5 prosent etter åpning fredag. Samtidig er det innført børspause for Norwegian-aksjen.

Av NTB | 20.03.2020 10:01:59

Økonomi og næringsliv: Hovedindeksen vipper fredag formiddag rundt 700 poeng, etter at den stengte på 667,32 poeng torsdag ettermiddag.

Før åpning fredag offentliggjorde Norges Bank at de kutter styringsrenten med 0,75 prosentpoeng til 0,25 prosent.

I en børsmelding fredag morgen kommer det samtidig fram at det er innført børspause for Norwegian-aksjen fordi Oslo Børs undersøker omstendighetene rundt prisingen av aksjen.

Børspausen kommer etter at et flertall av partiene på Stortinget torsdag kveld gikk inn for å tilby en lånepakke til flyselskapene, der Norwegian kan få inntil 3 milliarder kroner dersom de også kan skaffe ny egenkapital og nye lån.

Kommunikasjonsdirektør Geir Aase ved Oslo Børs sier til Dagens Næringsliv at det ble innført en børspause for Norwegian-aksjen, men at han ikke kan si noe om hvor lenge og hvorfor.

– Det innføres regelmessig i noen aksjer, sier han.

Samtidig øker oljeaksjer som Equinor og DNO fredag formiddag etter at oljeprisen nå er på vei opp igjen etter prisfallet tidligere denne uken. Onsdag og torsdag lå prisen på et fat nordsjøolje på rundt 25 dollar, mens den fredag formiddag omsettes for rundt 30 dollar.

Flere nyheter: