Menu
Oslo kommune innbyggerne ber innbyggerne dusje kortere, unngå vanning av plenen og slå av krana når du pusser tennene. Alt som et ledd i å spare på vannet. Foto: NTB

Oslo ber innbyggerne om å bruke mindre vann – igjen

Oslos vannmagasiner har mindre vann enn normalt. For å unngå restriksjoner på vannbruken ber Oslo kommune innbyggerne om være varsomme med vannforbruket.

Av NTB | 02.05.2022 13:00:52

Politikk: – Vi ber deg spare vann der du kan, slik at du og alle andre i byen kan fortsette å bruke vann til de viktigste tingene i livet.

Det skriver Oslo kommune på sine nettsider. Mandag ble det også sendt ut en sms til osloborgerne med oppfordring om å begrense vannforbruket.

Dette er andre gang i år hovedstaden ber innbyggerne om å bruke mindre vann. Forrige gang var det lite eller ingen endring i forbruket.

Kommunen sier at det ikke er fare for at vannet forsvinner fra springen, men at de trenger hjelp for å unngå vannmangel.

– Det monner hvis alle gjør litt, og oslofolk er gode til å stille opp for fellesskapet når det trengs, sier Sirin Stav (MDG), byråd for miljø og samferdsel:

Kommunen skriver at det ikke er kritisk ennå, men dersom vi ikke får mer nedbør i tiden fremover, vil vannmagasinene fortsette å synke.

– Da må vi innføre strengere restriksjoner på vannbruken. Det vil vi gjerne unngå, skriver kommunen.

Stav sier situasjonen viser hvor viktig det er å få på plass en ny vannforsyning til Oslo.

– Frem til den står ferdig, vil vi være svært sårbare for vannmangel, for eksempel dersom vi får to tørre år på rad.

(©NTB)

Flere nyheter: