reklame for Sheiken Bowling
Menu
Oslo kommune åpner for vaksine-drop-in for alle mellom 18 og 44 år. Foto: Gorm Kallestad / NTB

Oslo åpner for vaksine-drop-in for alle mellom 18 og 44 år

Fra torsdag denne uken kan alle i Oslo mellom 18 og 44 år møte opp for oppfriskningsdose ved vaksinesenteret på Stovner bydel.

Av NTB | 05.01.2022 15:24:09

Medisin og helse: – Vaksinen er fremdeles veien ut av pandemien, og ved å takke ja til oppfriskningsdosen bidrar du til å beskytte deg selv og andre. Jeg er veldig glad for at vi nå kan åpne drop-in-tilbudet for enda flere, og håper det gjør at nye og gamle kommer innom og tar vaksinen. Ellers er vi i gang med timeinnkalling av alle over 18 år for oppfriskningsdose, og jobber oss fortløpende nedover i aldersgruppene, sier helsebyråd Robert Steen (Ap) i Oslo i en pressemelding.

Tilbudet gjelder alle innbyggere mellom 18 og 44, uavhengig av hvilken bydel de bor i. Det må imidlertid gå 20 uker siden andre dose før det kan bli aktuelt å ta tredje dose på drop-in.

I ukene fremover vil også tilbudet utvides til de øvrige vaksinesentrene i Oslo. Drop-in for oppfriskningsdose på de øvrige vaksinesentrene gjelder foreløpig kun dem over 65 år, risikogrupper over 18 år, gravide, utvekslingsstudenter og helsepersonell.

Kommunen anbefaler samtidig alle mellom 18 og 44 år som har fått innkalling til tredje dose, om å beholde timen sin.

Det skal gå minst 4,5 måneder, det vil si 20 uker, mellom andre og tredje dose.

(©NTB)

Flere nyheter: