Menu
En kvinne med et tillitsverv i et bydelsparti i Oslo Ap er anklaget for seksuell trakassering av en yngre mann i samme bydelsparti. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix

Oslo Ap: – Kvinnelig politiker sextrakasserte mannlig kollega

Oslo Arbeiderparti har konkludert med at en kvinnelig politiker har brutt partiets retningslinjer for seksuell trakassering mot mannlig kollega.

Av NTB | 16.02.2019 17:33:04

Politikk: Ifølge VG har kvinnen et tillitsverv i et bydelsparti i Oslo Ap, og det er lokalpartiet sentralt som har behandlet varselet fra mannen som har opplevd at han er blitt seksuelt trakassert av kvinnen.

De har konkludert med at partiets retningslinjer er brutt og mener dette bør få konsekvenser for kvinnen i forbindelse med den forestående nominasjonsprosessen foran kommunevalget til høsten.

Den formelle nominasjonsprosessen er det bydelspartiet som er ansvarlig for, så Oslo Ap sentralt kan bare anbefale det lokale partilaget at kvinnen ikke nomineres.

Kvinnen ønsker ikke kommentere anklagene om seksuell trakassering fra sin yngre kollega i samme parti. Hun hevder ifølge VG at hun ikke har brutt loven, selv om Oslo Ap mener hun har brutt partiets retningslinjer om seksuell trakassering.

Oslo Ap ønsker ikke å kommentere saken.

(©NTB)

Flere nyheter: