Menu
Oslo Børs har til nå i år hatt en nedgang på 0,7 prosent. Illustrasjonsfoto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

Ørliten nedgang på Oslo Børs

Etter kraftig fall mandag og oppgang tirsdag var det ikke de store endringene i hovedindeksen ved Oslo Børs onsdag. Den endte på 925,32, ned 0,04 prosent.

Av NTB | 29.01.2020 16:45:41

Økonomi og næringsliv: For verdens aksjemarkeder var starten på uka preget av virusfrykt, noe som blant annet ga utslag i fall i oljeprisen og jevnt over fallende kurser. Tirsdag var det igjen oppgang, men onsdag svekket hovedindeksen i Oslo seg marginalt. Den siste uka har den falt 2 prosent.

Nordsjøolje ble onsdag ettermiddag omsatt for 59,86 dollar, en nedgang på 0,3 prosent fra nattens nivå.

Equinor toppet som vanlig omsetningslista i Oslo, og aksjen falt 1,6 prosent. Nedover gikk det også for Aker BP (-0,7), Mowi (-0,4), Norsk Hydro (-1,1) og Frontline (-1,1).

Telenor la fram et bedret kvartalsresultat onsdag og ble belønnet med en børsoppgang på 0,2 prosent. Oppover gikk det også for DNB (+0,1), NEL (+3,8) og Yara International (+0,9). Den store vinneren ble Scatec Solar, med en oppgang på 6,7 prosent. Tidligere denne måneden la selskapet fram et godt resultatet, og på ett år har aksjeverdien nesten doblet seg.

I Europa var utviklingen blandet onsdag. Onsdag ettermiddag lå DAX 30-indeksen i Frankfurt så vidt i pluss, mens FTSE 100-indeksen i London svingte seg rett over en flat utvikling. I Paris hevet CAC 40-indeksen seg 0,4 prosent.

(©NTB)

Flere nyheter: