Menu
Orkla fikk et resultat før skatt på 2,2 milliarder kroner i tredje kvartal, en fremgang på 29 prosent. Foto: Terje Pedersen / NTB

Orkla økte inntektene – varsler dyrere varer

Dagligvaregiganten Orkla økte inntektene i tredje kvartal, men varsler samtidig økte priser. Driftsinntektene endte på 14,8 milliarder kroner.

Av NTB | 27.10.2022 07:51:01

Politikk: Orklas driftsinntekter endte i tredje kvartal på 14,8 milliarder kroner. Det er en økning på 12 prosent sammenlignet med samme periode i fjor. Det kommer fram i Orklas kvartalsresultat som ble lagt fram torsdag.

Der kommer det også fram at resultatet før skatt var på 2,24 milliarder kroner, en fremgang på 29 prosent. Justert driftsresultat (EBIT) økte med 30 prosent og endte på 2,22 milliarder kroner.

– Orkla har gjennomført nødvendige prisøkninger for å kompensere for økte kostnader på våre innsatsfaktorer, sier konsernsjef Nils K. Selte.

Selte sier konsernet har et etterslep på sine innkjøpskostnader, og at de i hovedsak har inngått langsiktige kontrakter og opererer i mindre grad i det såkalte spotmarkedet.

– Vi ser nå at inflasjonen treffer bredbasert i hele verdikjeden, og kostnadsøkningene vil fortsette inn i 2023. Dessverre må vi foreta ytterligere prisøkninger, samtidig som vi vil iverksette nye tiltak for å redusere vår kostnadsbase, sier Selte.

Orkla har også besluttet å etablere en ny konsernstruktur og blir nå et industrielt investeringsselskap med tolv porteføljeselskaper.

– Orkla skal omdannes til å bli et ledende industrielt investeringsselskap. Vi vil ha en langsiktig og industriell tilnærming til porteføljeselskapene som aktive eiere samt arbeide gjennom selskapsstyrene, sier konsernsjefen.

(©NTB)

Flere nyheter: