Menu
Eskil Kinneberg (f.v.), Kasper Fosser og Magne Dæhli vant EM-stafetten i orientering i Estland. Foto: Norges Orienteringsforbund / NTB

Orientering: Norge tok EM-gull på herrestafetten

Magne Dæhli, Kasper Fosser og Eskil Kinneberg ble europamestere i orienteringsstafett med et knallsolid løp i Estland.

Av NTB | 07.08.2022 13:10:46

Sport: Kinneberg hadde jobben som ankermann, og han tok vare på den solide ledelsen han fikk overlevert av Fosser. I mål var avstanden ned til Sveriges 3.-lag 1.31 minutter.

Fosser la grunnlaget for seieren med en meget sterk annenetappe. Etter Magne Dæhlis åpningsetappe hadde han 20 sekunder å ta inn på Sveriges 2.-lag, og det snudde 23-åringen til ett minutts ledelse.

– Det ble mye enklere da han (Fosser) kom inn i ledelse. Jeg kunne gjøre mitt eget løp i min egen fart, sa Kinneberg i seiersintervjuet med arrangøren.

– Det var et veldig bra løp. Jeg følte at jeg hadde god kontroll. Rutinen min skulle normalt holde, og det gjorde det, fortsatte Kinneberg, som også tok sølv på langdistanse tidligere i mesterskapet.

Avstanden ble lenge liggende på om lag et minutt, men Kinneberg hadde enda mer å gå på. Ved siste mellomtid hadde han økt forspranget til 1.53 minutt, og han kunne kontrollere inn EM-gullet med Dæhli og Fosser løpende ved siden av seg på oppløpet.

Sveriges 3.-lag tok sølv og Sveits bronse, mens det ble 4.-plass på Sveriges 2.-lag etter at Svensk gjorde en tabbe på slutten.

Det så småskummelt ut med tanke på norsk medalje etter to etapper, men en solid sisteetappe av Benjaminsen, kombinert med en tabbe av sveitsiske Simona Aebersold, snudde om på situasjonen.

Benjaminsen passerte sveitseren mot slutten og kom i mål hele 49 sekunder foran henne.

Sverige og superveteranen Tove Alexandersson hadde da for lengst avgjort stafetten. Seiersavstanden ned til toer Tsjekkia var på 5.10 minutter. Norge var ytterligere 1.04 bak.

Ane Dyrkorn løp åpningsetappen for Norge, mens Marie Olaussen løp etappe to.

Han tapte 22 sekunder til utfordrerne på den første halvannen kilometeren, men hentet overbevisende inn igjen det tapte selv om Emil Svensk (Sverige 2), Max Peter Bejmer (Sverige 3) og Matthias Kyburz (Sveits) løp samlet bak ham.

På kvinnestafetten var det Sveriges overlegne lag som kunne juble for EM-triumf. Det skjedde i et løp der ankerkvinne Andrine Benjaminsen løp Norge inn til bronse bak Tsjekkia.

(©NTB)