Menu
Trond Einar Moen Pedersli røk ut allerede i kvalifiseringen under knockoutsprinten i VM i orientering. Foto: Alf Simensen / NTB

Orientering: Medaljehåp røk ut i VM-kvalifiseringen

Trond Einar Moen Pedersli var et av Norges medaljehåp under utslagssprinten i VM i orientering tirsdag, men røk ut allerede i kvalifiseringen.

Av NTB | 28.06.2022 10:46:16

Sport: Trønderen gjorde en stor feil tidlig i kvalifiseringsløpet, og lyktes dermed ikke å komme blant de 12 løperne som sikret seg finaleplass fra heatet.

– Det er utrolig kjipt, sa Pedersli etter kvalifiseringen.

– Jeg blingset, eller leste feil, på vei til andre post, og da jeg kom til der jeg trodde posten skulle være, skjønte jeg at jeg var på feil side av huset, forklarte han.

Trønderen vant uttaksløpet i mai og var en av Norges største medaljekandidater på distansen. Tirsdag gikk det imidlertid tidlig galt.

Eirik Langedal Breivik, Håvard Eidsmo, Andrine Benjaminsen, Marie Olaussen og Victoria Hæstad Bjørnstad er videre fra kvalifiseringen.

Den sveitsiske EM-sølv-vinneren Joey Hadorn var også blant løperne som ble slått ut. Kasper Harlem Fosser står over distansen på grunn av skade

(©NTB)