Menu
Foto: Ole Berg-Rusten / NTB

Ordkrig mellom Tajik og Aftenposten

Statsråd Hadia Tajik (Ap) har gått hardt ut mot Aftenposten etter at de skrev om hennes pendlerbolig. Nå slår Aftenposten tilbake mot Tajik.

Av Egil M Solberg | 26.02.2022 09:35:34

Pendlerboligsaken: Det har stormet rundt Ap-nestleder og statsråd Hadia Tajik etter at hun fredag kveld rykket ut på Facebook. Tajik tok der et oppgjør med Aftenpostens arbeidsmetoder i forbindelse med en da upublisert sak.

Saken gikk på hennes bruk av pendlerbolig i tre måneder i 2019, da Tajik solgte sin daværende leilighet i Oslo, skriver Dagbladet.

Aftenposten publiserte saken Tajik kritiserte først mandag denne uka, men avisa ble igjen møtt med kritikk fra Ap-toppen.

I en kronikk i Aftenposten uttalte Tajik at hele premisset i Aftenpostens sak er feil. Hun har også tidligere kalt Aftenpostens arbeid en «presseskandale».

Sjefredaktør Trine Eilertsen i Aftenposten reagerer sterkt på Tajiks andre angrep på avisas journalistikk i løpet av få dager, skriver avisa.

– Jeg har vært redaktør i snart 20 år, og har fulgt norsk politikk lenger enn det. Jeg har aldri opplevd noe liknende fra en person i Tajiks posisjon. Hun er statsråd og nestleder i vårt største regjeringsparti. At hun omtaler denne normale journalistiske kontakten som en «presseskandale» er oppsiktsvekkende, sier Eilertsen til Dagbladet.

I Dagbladet tirsdag kom Tajik igjen med kritikk mot Aftenposten.

– Kritiske spørsmål er noe jeg mottar hver dag, om politikk, prosesser og personlige valg. Det må alle som har makt og ansvar bare tåle, og det er jeg vant til gjennom mange år, sa Tajik til Dagbladet, og fortsatte:

– Den behandlingen jeg har opplevd fra Aftenpostens side i denne saken, har jeg aldri vært borti tidligere, sa Tajik.

Flere nyheter: