Menu
Hilde Thorkildsen og forsvarerne Thomas Skjelbred (til venstre) og Fredrik Berg (til høyre) på første dag av ankebehandlingen i Eidsivating lagmannsrett. Foto: Javad Parsa / NTB

Ordfører nektet straffskyld da ankesaken startet

Den suspenderte Nittedal-ordføreren Hilde Thorkildsen (Ap) erkjente ikke straffskyld da ankesaken startet i Eidsivating lagmannsrett tirsdag.

Av NTB | 31.05.2022 13:45:59

Politikk: I fjor frikjente Romerike og Glåmdal tingrett Thorkildsen og en lokal forretningsmann for grov korrupsjon, men Økokrim anket dommen.

Tirsdag startet ankesaken i Eidsivating lagmannsrett.

Thorkildsen har hele tiden hevdet sin uskyld og nektet straffskyld da saken var oppe i tingretten i fjor. Da ankesaken startet sa både Thorkildsen og forretningsmannen at de ikke erkjenner straffskyld, skriver Varingen.

Ifølge tiltalen var Thorkildsen som ordfører involvert i kommunens behandling av saker der den næringsdrivende mannen hadde interesser og eierskap, blant annet reguleringen og utviklingen av et nytt boligområde i Bjørnholtlia i Hakadal. I november 2013 overførte forretningsmannen 125.000 kroner til et selskap som er deleid av ordføreren.

Thorkildsen har tidligere drevet to klesbutikker, og pengeoverføringen er knyttet til selskapet som eier disse.

Det er satt av 16 rettsdager til ankesaken.

(©NTB)

Flere nyheter: