Menu
Ingen er trygge noe sted i Donetsk-regionen, lød beskjeden fra regionens ordfører torsdag. Bildet er fra et ødelagt bygg i byen Kramatorsk i Donetsk, øst i Ukraina. Bildet er tatt 21. mai. Arkivfoto: Francisco Seco / AP / NTB

Ordfører: Ingen innbyggere i Donetsk er trygge

Det er ingen byer eller områder i Donetsk-regionen øst i Ukraina hvor det er trygt å oppholde seg, sier regionens guvernør Pavlo Kyrylenko.

Av NTB | 23.06.2022 21:16:08

Politikk: – Det er ekstremt farlig for innbyggerne å oppholde seg i regionen på grunn av kampene som pågår i byene Lysytsjansk og Sievjerodonetsk, sa Kyrylenko torsdag.

Prioriteten nå er å stanse russiske styrkers opptrapping i byene Slavjansk og Kramatorsk som ligger rundt 80 kilometer lenger vest, la han til. Han sa at 45.000 personer har valgt å bli i Kramatorsk, som er omtrent en tredel av befolkningen som bodde der før krigen.

Det pågår evakuering av sivile, sa Kyrylenko videre. Onsdag ble 251 personer tatt ut av området. Matleveranser har fortsatt i hele Donetsk-regionen til tross for strømbrudd og periodevise kutt i forsyninger av vann og mat, la han til.