Menu
Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix

Ordfører i Lørenskog: En slik hendelse gjør sterkt inntrykk

Lørenskog-ordfører Ragnhild Bergheim (Ap) sier at kommunens innbyggere er rystet etter at to barn ble funnet døde i en leilighet søndag.

Av NTB | 20.07.2020 10:03:00

Kriminalitet og rettsvesen: – De jeg har snakket med, er jo veldig rystet. Det verste er at det er barn involvert. Det gjør et sterkt inntrykk på folk. Det er mange tragiske hendelser i løpet av et år, og det er mye som kan skje. Men når det er barn inne i bildet, er det ille, sier ordfører Ragnhild Bergheim (Ap) til NTB.

For å markere at bygda er i sorg, flagges på halv stang på offentlige steder i kommunen melder Romerikes Blad.

Siden søndag morgen har kommunenes psykososiale team vært tilgjengelig og i aktivitet. Familie og nære relasjoner til de involverte i hendelsen får tilbud om oppfølging fra kriseteamet.

– Det er et tilbud til personer som har relasjoner til familien, men som vi i dag ikke vet om. Det er også til andre som har behov for å snakke, sier Bergheim.

På grunn av det store medietrykket tror Bergheim at mange av kommunens innbyggere har fått med seg saken.

– Det er klart at en slik hendelse gjør sterkt inntrykk, sier hun.

Politiet siktet barnas far etter hendelsen, men han ble løslatt søndag kveld. Politiet har opplyst at mistanken mot ham er svekket. Det er ukjent hva han er siktet for.

Politiet har ikke ønsket å opplyse om barnas alder. Moren er innlagt på Ullevål sykehus og er utenfor livsfare.

Mandag fra klokka 12 og 16 vil kommunens kriseteam være tilgjengelig i Kunstsalen i 1. etasje i Lørenskog hus for alle som har behov for å snakke med noen, skriver Lørenskog kommune på sine nettsider. Kriseteamet vil også være tilgjengelig på telefon mellom klokka 9 og 15 på hverdager.

Det var søndag morgen at to barn ble funnet døde og deres mor ble funnet kritisk skadd i Lørenskog på Romerike. Det var melding om en lekkasje fra et utløst sprinkleranlegg som fikk politiet til å rykke ut til leiligheten.

(©NTB)

Flere nyheter: