Menu
Ungarns statsminister Viktor Orban (til venstre) ble ønsket velkommen til Slovakia av sin slovakiske kollega Eduard Heger, som var vert for et møte i den østeuropeiske samarbeidsgruppen Visegrad 4. Etter møtet lovet Orban at Ungarn vil godkjenne Sveriges og Finlands Nato-søknader på nyåret. Foto: Frantisek Ivan / TASR / AP / NTB

Orban lover Nato-ja til Sverige og Finland i starten av neste år

Ungarns statsminister Viktor Orban sier landet vil si ja til svensk og finsk Nato-medlemskap tidlig neste år.

Av NTB | 24.11.2022 16:26:40

Politikk: Ungarn har, i likhet med Tyrkia, holdt igjen ratifiseringen av medlemssøknaden til de to nordiske landene, men har hele tiden lovet å samtykke til innmeldingen. På et pressetreff i Slovakia gjentok han at Ungarn støtter Sveriges og Finlands ønske om medlemskap, skriver Bloomberg.

Godkjenningen kommer når den ungarske nasjonalforsamlingen samles igjen til sitt første møte på nyåret, forsikrer Orban. I Slovakia torsdag har flere av hans samarbeidspartnere i Øst-Europa lagt press på den ungarske statsministeren for å jobbe raskere med ratifiseringen.

Selv om Ungarns godkjenning er nødvendig, har den liten praktisk betydning så lenge Tyrkia holder igjen. Alle Nato-landene må gi sin velsignelse før utvidelsen er et faktum.

(©NTB)

Flere nyheter: