Menu
Demokratenes presidentkandidat Joe Biden og hans team er optimistiske og tror på valgseier. Teamet refser samtidig Trump for hans påstander om valgfusk. Foto: Julio Cortez / AP / NTB

Optimistisk Biden-leir refser Trumps søksmålstrusler

Trump vil gå til søksmål mot resultatene fra de siste delstatene Biden har vunnet. Biden-leiren svarer med å refse truslene, og sier de er sikre på seier.

Av NTB | 05.11.2020 18:38:03

Politikk: – Joe Biden kommer til å bli den neste presidenten av USA, sier Bidens valgkampsjef Jen O’Malley Dillon.

Dillon håper resultatet kan bli klart i løpet av torsdag, men oppfordrer samtidig til å «være tålmodig» angående det endelige resultatet fra tirsdagens presidentvalg.

Situasjonen er fortsatt uavklart i en rekke stater, hvor de fortsatt teller opp de siste og avgjørende stemmene. I delstaten Georgia venter valgmyndighetene å bli ferdige før torsdagen er omme.

I Arizona gjenstår det fremdeles nær en halv million stemmer som ikke er telt opp. Der har Biden foreløpig et forsprang på rundt 2,4 prosentpoeng, noe som utgjør rundt 68.000 stemmer.

– Alle de siste statene som Biden har erklært seier i, vil bli prøvd i retten for valgfusk. Massevis av bevis, bare sjekk mediene. VI KOMMER TIL Å VINNE! Amerika først, skrev presidenten på Twitter.

Hittil har Trump varslet søksmål for å stanse opptellingen ikke bare i Pennsylvania, men også i Georgia, Wisconsin og Michigan. Han krever imidlertid ikke stans i opptellingen der han ligger bak, som i Nevada og Arizona. Etter at resultatet ble kunngjort i Wisconsin og Michigan, har han krevd ny opptelling.

– Donald Trump fortsetter å føre en strategi som er ment å forhindre at folks stemmer blir telt opp, sier Dillon.

Et av Trumps søksmål er mot rettsvesenet i Georgia for å sørge for at delstatene følger reglene i opptellingen av poststemmer. En dommer har imidlertid avvist søksmålet. Myndighetene i delstatshovedstaden Atlanta avviser Trumps påstander om at det foregår valgfusk hos dem.

– Disse folkene er ikke involvert i valgfusk, disse folkene er ikke involvert i stemmeundertrykking, sa delstatens valgansvarlige Gabriel Sterling.

Torsdag morgen amerikansk tid gjentok Trump sitt krav om en stans i stemmetellingen. Han fortsatte også truslene med å gå til en rekke søksmål for å stanse opptellingen.

Biden-leieren er ikke imponert over Trumps stadige trusler og forsøk på å stanse opptellingen, og de mener det er et forsøk på å distrahere og forsinke valgresultatene.

(©NTB)

Flere nyheter: