Menu
Torbjørn Bergerud var tilbake på den norske EM-treningen søndag. Foto: Annika Byrde / NTB

Optimistisk Bergerud håper på EM-revansj – «begravelsesstemning» etter tapet mot Russland

Torbjørn Bergerud kan bli klarert for å vokte Norges mål i mandagens avsluttende gruppekamp i håndball-EM mot tabelljumbo Litauen.

Av NTB | 16.01.2022 19:36:51

økonomi og næringsliv: Bergerud spilte bare noen minutter av åpningskampen mot Slovakia før han ble truffet i ansiktet av ballen.

Han måtte gi seg kort etter og var heller ikke med mot Russland der Norge tapte 22-23. Søndag sier han at han føler seg bedre, og han kan bli klar til kampen mot Litauen mandag.

– Så lenge hodet føles bra nå etter økta i dag så skal man ikke se bort fra det. Vi har god tid fremdeles. Akkurat nå kjennes det ganske bra, sier Bergerud til NTB.

Han sier at han følte seg bedre gjennom hele lørdagen, men at han ikke ville ta noen sjanser så lenge han ikke følte seg helt fin.

Tapet for Russland gjør at det sannsynligvis blir norsk 2.-plass i puljen og et dårlig utgangspunkt (null poeng) før hovedrunden og fire nye kamper i Bratislava. Bergerud sier at det var tungt å se lørdagens tap for Russland fra sidelinjen.

– Det er kjipt å se laget streve så fælt gjennom 60 minutter. Det var ikke noe moro, men vi må se videre.

Landslagssjef Christian Berge var klar overfor NTB før søndagens trening.

– Vi kommer til å være strenge med spillerne på denne økta. Vi må finne tilbake til oss selv. Og Litauen er ikke noe enkelt lag å møte. De kjemper, slåss og gir seg aldri, sa han.

Petter Øverby fortalte om nedtrykt stemning i timene etter Russland-tapet. – Begravelse, kalte han den.

(©NTB)

Flere nyheter: