Menu
Silje Opseth og Maren Lundby jubler etter dobbeltseier i Lillehammer. Foto: Geir Olsen / NTB scanpix

Opseth med sjokkseier i Lillehammer, Lundby festet grepet om Raw Air-trofeet

Silje Opseth vant tirsdagens Raw Air-renn i Lillehammer etter et kjempehopp i finaleomgangen. Maren Lundby økte ledelsen i sammendraget med 2.-plass.

Av NTB | 10.03.2020 21:46:23

Sport: Opseth seiret 5,2 poeng foran Lundby etter et hopp på 134 meter i finaleomgangen. Lundby vant kvalifiseringen overlegent og ledet klart etter første omgang, men hun falt ned på 124 meter i finaleomgangen og måtte se lagvenninnen juble for seier.

– Jeg har det veldig, veldig bra. Jeg var ganske sikker på at Maren skulle ta seieren og trodde jeg skulle bli nummer to, sa Opseth til NRK.

– Jeg er veldig glad på Siljes vegne og vet hvor hardt hun har jobbet for dette, sa Lundby til NRK.

Resultatene i kvalifiseringen teller med i sammenlagtstillingen i hoppturneringen, og sammenlagt har Lundby 44 poengs ledelse før de tre siste omgangene i Granåsen.

Lundby var best i den første med 134 meter og en ledelse med seks poeng foran Chiara Hölzl. Også østerrikeren sviktet i finaleomgangen og endte 1,3 poeng bak Lundby.

Sistnevnte falt så i den første ordinære omgangen, og mye tyder på at østerrikeren pådro seg en alvorlig kneskade.

Opseth dro til med 138,5 meter i førsteomgangen.

– Jeg er litt overrasket over lengden fordi jeg lå lavt over kulen, sa Opseth til NRK.

For jentene gjenstår bare rennet i Granåsen i Raw Air. Gutta skal også hoppe i Vikersund. Både i Granåsen og Vikersund skal det hoppes for tomme tribuner.

Lundby leverte et herlig kvalifiseringshopp på 139,5 meter. Det endte langt ned mot sletta. Den norske jenta klarte også å sette et rimelig bra nedslag. Hun var nesten 20 poeng foran nærmeste konkurrent Jacqueline Seifriedsberger i kvalifiseringen.

(©NTB)

Flere nyheter: