Menu
Silje Opseth ble beste norske i det siste Raw Air-rennet. Foto: Terje Bendiksby / NTB

Opseth beste norske i Raw Air-avslutningen – slovensk sammenlagtseier

Silje Opseth ble beste norske på 7.-plass i det avsluttende rennet i Raw Air-konkurransen i hopp i Holmenkollen. Slovenske Nika Kriznar vant sammenlagt.

Av NTB | 06.03.2022 20:48:29

Sport: Holeværingen Opseths hopp på 119,5 og 121 meter holdt ikke til å kopiere lørdagens verdenscupseier, som var hennes første individuelt. Japanske Sara Takanashi vant søndagens renn, mens Kriznar sikret sammenlagtseieren med fjerdeplass.

Opseth ble også beste norske i sammendraget med 6.-plass. Hun ble passert med ett poeng av japanske Yuki Ito, som tok tredjeplassen i det siste rennet.

– Alt i alt har det gått i riktig retning. Jeg føler jeg er nære, jeg bare stoler ikke helt på det og klarer ikke slippe meg helt løs, sa Opseth til NRK etter rennet.

Hun var sen ut fra kanten ved flere anledninger under Raw Air.

– Jeg vil veldig mye, og da kommer jeg ikke i gang tidsnok, sa Opseth videre.

Bjørseth endte som nummer 13 i sammendraget, mens Strøm havnet på 18.-plass.

Takanashi vant rennet foran slovenske Ursa Bogataj og japanske Ito. Takanashi hoppet 130 og 128 meter.

Hun endte på 4.-plass i det siste rennet med to svev på 122,5 og 127 meter, mens verdenscupleder Marita Kramer havnet på 5.-plass.

Takanashi tok 2.-plassen i sammendraget, mens Bogataj ble nummer tre. Bogataj kom inn i det siste rennet på 2.-plass, men det var kun med ett poeng på Takanashi.

Thea Minyan Bjørseth var nest best av de norske i rennet på 15.-plass etter to hopp på 114 meter. Anna Odine Strøm tok 19.-plassen med sine svev på 113 og 109 meter. Karoline Røstad var også med i rennet, men hun røk ut i 1. omgang.

Det var likevel Kriznar som stakk av med sammenlagtseieren. Hun kom til det siste rennet med en god ledelse og ga den ikke fra seg.

(©NTB)