Menu
Silje Opseth ble beste norske i nyttårshopprennet i slovenske Ljubno lørdag. Her fra et verdenscuprenn i Lillehammer i desember. Foto: Geir Olsen / NTB

Opseth beste norske da Takanashi vant nyttårshopprennet

Silje Opseth hoppet seg opp fra 1. omgang og ble beste norske på 11.-plass i nyttårshopprennet i Slovenia. Japanske Sara Takanashi leverte to gode hopp og vant.

Av NTB | 01.01.2022 17:38:38

Sport: Silje Opseth leverte et noe svakt hopp i 1. omgang og landet på 81,5 meter. I finaleomgangen viste hun imidlertid bedre takter og svevde 89,5 meter. Det gjorde at hun endte som nummer elleve.

Anna Odine Strøm var best av de norske etter 1. omgang. Da hoppet hun 85,5 meter, samme lengde som lagvenninne Thea Minyan Bjørseth. I finaleomgangen landet først Bjørseth på 85 meter, før Strøm fulgte opp med 87,5 meter.

Bjørseth hadde dårligere forhold, fikk mer vindkompensasjon og havnet foran Strøm. Bjørseth endte på 12.- og Strøm på 13.-plass.

I finalen fulgte Takanashi opp med nok et godt hopp på 89 meter og vant foran Bogataj og Kramer. Seieren var Takanashis 61. verdenscupseier. Hun er blant favorittene i OL i Beijing om en drøy måned.

– Jeg har ikke så mange ord. Det er en flott start for denne konkurransen, sa Takanashi til FIS.

– Jeg er veldig glad for å starte året slik, sa Kramer.

Bjørseth ble beste norske på tiendeplass på sammenlagtlista.

Japanske Takanashi knallet til med et svev på 95 meter i 1. omgang og ledet foran hjemmehåpet Ursa Bogataj før finaleomgangen. Også verdenscupleder Marita Kramer var med i seierskampen.

Med tredjeplassen i lørdagens renn vant Kramer minitouren i Slovenia, 4,2 poeng foran fredagens vinner Nika Kriznar. Hjemmehåpet greide ikke å følge opp fredagens seier og endte på 5.-plass i lørdagens renn. Takanashi ble nummer tre i sammendraget.

(©NTB)