Menu
Gruppeleder i Haugesund FrP Svein Erik Indbjo og stortingsrepresentant Terje Halleland. FOTO: E. Solberg / Radio Haugaland

Opptur for Frp

FrP lokalt har opplevd en kraftig vekst både i antall medlemmer og oppslutning på meningsmålingene etter at partiet trakk seg fra regjeringen.

Av Egil M Solberg | 26.01.2020 09:36:15

Politikk: Det har vært krevende for FrP å site i regjering etter at KrF ble del av regjeringen.

Uenigheten om å hente hjem en IS-kvinne og hennes barn, fikk begeret til å renne over.

– I denne saken snudde regjeringen fordi KrF tok kampen, sa sa Kjell Ingolf Ropstad da han talte til KrF-tillitsvalgte denne uken.

Frps parlamentariske leder Hans Andreas Limi fikk vite om at den 29 år gammel norskpakistanske IS-kvinnen skulle hentes hjem sammen med sine barn først da han leste det i mediene.

– Vi ville i utgangspunktet fortsette i regjering og hadde godt håp om å klare det. Vi hadde et gruppemøter og ville stille krav, men møtte ingen vilje til forsoning. Da var det ingen utvei, forklarer stortingsrepresentant Terje Halleland.

Denne helgen er FrPs landsstyre samlet for å behandle valgkampstrategi og landsmøtesaker. Da tok partileder Siv Jensen et knallhardt oppgjør med norske kvinner som har sluttet seg til IS og som nå forventer at det norske samfunnet skal stille opp for dem.

– Norske statsborgere kan ikke nektes adgang til Norge, men dere skal vite det at dere får ingen velkomst i Norge. Dere blir pågrepet, etterforsket og dersom dere har vært medlem i IS og hjulpet verdens verste terrorregime – så skal dere i fengsel og barna deres blir tatt hånd om av barnevernet, fastslår Jensen.

Opptur for FrP

Frp er nå nær sitt gode 2017 nivå på målinger, mens MDG og Rødt ligger rundt sperregrensen, viser tall gjengitt hos Pollofpolls.

FrP har opplevd en kraftig vekst både i antall medlemmer og oppslutning på meningsmålingene etter at partiet trakk seg fra regjeringen.

– Velgermassen har ventet at FrP skulle gå ut av regjering. Vi har måtte være litt nøytrale og grå. Nå får velgerne et mer aktivt og spisset FrP og det setter velgerne stor pris på, sier Haleland.

Frp vil i opposisjon kunne få stor innflydelse på politikken.

– Vi skal være et støtteparti, jobbe for sakene våre. Vi ønsker fortsatt Erna Solberg som statsminister, men det kommer ikke gratis for regjeringen. Vi skal føre en tøff opposisjonspolitikk, sier Halleland.

Påvirkes Haugesund

For politikere lokalt vil det nå bli mer krevende å få raske avklaringen.

– Det som kan bli merkbart er at vi mister tilgangen til statsrådene og dermed de korte veiene til beslutningstakerne, sier Svein Erik Indbjo som er gruppeleder i Haugesund FrP.

– Kjappe svar blir ikke så enkle å få lenger, understreker han.

Partiet har de siste dagene opplevd en voldsom økning i antall medlemmer.

– Vi har fått det travelt med å registrere nye medlemmer i hele landet. Våre folk på Haugalandet og i Sunnhordland har hatt nok å gjøre med nyregistreringer, sier Indbjo.

Soundcloud

Flere nyheter: