Menu
Ragnhild Mowinckel fikk en positiv opplevelse i 2. omgang i Kronplatz. Foto: Alessandro Trovati / AP / NTB

Opptur for de norske VM-håpene i Italia – Mowinckel klatret 12 plasser

Etter en skuffende 1. omgang viste de norske jentene bedre takter i annen omgang i VM-generalprøven i storslalåm i italienske Kronplatz tirsdag.

Av NTB | 26.01.2021 14:38:01

Sport: Franske Tessa Worley kjørte seg opp fra 5.-plass og vant foran sveitsiske Lara Gut-Behrami. Marta Bassino tok 3.-plassen på hjemmebane.

Ragnhild Mowinckel, som tok 2.-plass i samme renn for to år siden, gikk til finaleomgangen med et nødskrik og var først ut. Hun så ut til å trives bedre i traseen og kjørte seg opp til en solid 18.-plass.

Mina Fürst Holtmann var beste norske på 19.-plass etter 1. omgang og kjørte inn til tredje beste omgangstid i annen omgang. Det holdt til slutt til 13.-plass.

Den norske duoen som fullførte rennet tirsdag er fort Norges største storslalåmhåp i VM.

Maria Tviberg hektet i en port og kjørte ut i henget og så ut til å få en vridning i kneet. Foreløpige meldinger fra Kronplatz tyder på at det gikk bra, men at hun er litt forslått, opplyste alpinsjef Claus Ryste til NTB.

Thea Louise Stjernesund og Kristina Riis-Johannessen kjørte også ut, mens Kaja Norbye og Kristin Lysdahl aldri var i nærheten av en finaleomgang.

(©NTB)

Flere nyheter: