Menu
Produksjonen ved Johan Sverdrup går fremdeles som normalt, selv om 43 medlemmer i Lederne har lagt ned arbeidet. Søndag kan flere felt i Nordsjøen bli rammet av streiken. Foto: Carina Johansen / NTB

Opptrapping av oljestreiken vil ramme produksjonen på seks felt i Nordsjøen

Gjøa-plattformen og fem andre oljefelt i Nordsjøen rammes av fagorganisasjonen Ledernes utvidelse av oljestreiken søndag, ifølge Norsk olje og gass.

Av NTB | 02.10.2020 16:37:58

Arbeidsliv: Onsdag gikk 43 medlemmer av Lederne ut i streik på Johan Sverdrup. Der går foreløpig produksjonen som normalt.

Fra søndag blir 18 medlemmer tatt ut på hvert av feltene Gudrun, Gina Krog og Kvitebjørn, som alle er operert av Equinor. På Gjøa-plattformen, som er operert av Neptune Energy, blir 72 medlemmer tatt ut.

Ifølge arbeidsgiverorganisasjonen Norsk olje og gass må Kvitebjørn og det tilknyttede feltet Valemon, samt Gudrun og Gina Krog, stenge ned.

Også Gjøa vil måtte stenge ned som følge av uttaket, samt det tilknyttede Vega-feltet, som er operert av Wintershall Dea Norge.

I alt produserer disse seks feltene 330.000 fat oljeekvivalenter per dag av den totale produksjonen av olje og gass på norsk sokkel, som er på totalt rundt 4 millioner fat oljeekvivalenter om dagen.

(©NTB)

Flere nyheter: